Bruine bonen met rijst 2

Van: Gerard van Maurik

Voor 4 personen:

  • 1 pond kipfilet
  • scheut ketjap asin
  • theelepel massala
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • 1theelepel sambal badjak
  • bakje spekjes (die je ook bij bijvoorbeeld de zuurkool gebruikt)
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • eventueel half bakje champignons
  • 1 pot bruine bonen
  • olie
  • rijst
Kip in kleine stukjes snijden en deze vermengen met ketjap, massala, knoflook, peper en sambal. Dit laat je een half tot een uur intrekken. Vervolgens ga je een klein scheutje olie in de wok doen en hierin bak je de spekjes uit. Doe hierbij de kip en bak ze gaar. Daarna de ui erbij even meebakken en daarna de paprika en tomaat. Dit laat je even zacht pruttelen tot dat er alleen nog schilletjes van de tomaat over zijn. Daarna doe je de bruine bonen erdoor tesamen met het nat uit de pot en laat dit even warm worden. Kook intussen de rijst en daarna lekker smullen.

Het is ook erg lekker om er hete komkommer bij te serveren.

Gerard van Maurik

Klik hier voor Receptenindex