Pinda tomtom (Pinda tongtong)

Van: Hellen van Rabenswaay
    3 groene bananen
  • 2 rijpe bananen
  • 3 takjes selderij
  • 6 teenjes kruidnagels
  • een flinke ui
  • 1 kg kippepootjes of boutjes
  • 1 pond zoutvlees
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels droge satesaus
  • 5 grote kip blokjes
  • 1 theelepels suiker
  • 1 hete peper madam jeanette of 1 adjoema peper.
Het vlees in kleine stukjes hakken de zoutvlees ook in kleine stukjes snijden. In een pannetje water even laten staan,en schoon wassen. Pan op vuur met de nodige olie hierin het vlees even rinsig bakken met de uien.

Een soeppan van ongeveer vijf liter op vuur zetten met het gebakken vlees, laten opkoken doe hierin de kruiden als boven geschreven.

Intussen de bananen en cassave geschild en in een ruime pan met water gaar koken. Gelijk als het gaar is het water afgieten en fijnstampen met een stamper tot een egale massa.

Kleine bolletjes maken met een pollepel en in de handen rollen tot balletjes; af en toe de handen nat maken met water.

In de tussentijd is de bouillon aan het koken doe hier in de pindakaas en satesaus roerend in. Het geheel wordt dan romig. De peper in de soep altijd meekoken maar niet snijden anders wordt het te heet.

Als de soep klaar is kun je dit opdienen met de gemaakte balletjes. Eet smakelijk.

Hellen van Rabenswaay

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen