Bananensoep (griti bana supu)

Van: Hellen van Rabenswaay

Dit gerecht is van voor de 19 eeuw; De slaven kookten dit vaak voor de Nederlanders. Heel eenvoudig maar erg lekker

Je hebt nodig

  • Groene bananen
  • kokosmelk of geraspte kokos
  • een droge vis
  • 1 tomaat
  • 2 takjes selderij
  • 1 ui
  • 3 kruidnagels
  • Een bouillontablet (vroeger gebruikte men zout)
Maak de bananen schoon en rasp ze tot een massa. Zet dan een pan op vuur met water en zet er de vis in om te koken tot een bouillon. Voeg het bouillonblok of zout naar smaak, gesnipperde selderij, grof gesneden ui, kruidnagel en gesneden tomaat en laat dit opkoken. Nadat het opgekookt is de banaan in kleine ronde balletjes rollen en in de soep doen.

Dit laten koken tot het gaar is. Nu de kokosmelk toevoegen of geraspte kokosnoot. Dit kan gewoon zo gegeten worden of met rijst.

Hellen van Rabenswaay

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen