Bananensoep (griti bana supu)
Van: Hellen van Rabenswaay
Dit gerecht is van voor de 19 eeuw; De slaven kookten dit vaak voor de Nederlanders.
Heel eenvoudig maar erg lekker
Je hebt nodig - Groene bananen
-
kokosmelk of geraspte kokos
- een droge vis
- 1 tomaat
- 2 takjes selderij
- 1 ui
- 3 kruidnagels
- Een bouillontablet (vroeger gebruikte men zout)
Maak de bananen schoon en rasp ze tot een massa.
Zet dan een pan op vuur met water en zet er de vis in om te koken tot een
bouillon. Voeg het bouillonblok of zout naar smaak, gesnipperde
selderij, grof gesneden ui, kruidnagel en gesneden tomaat en laat dit
opkoken. Nadat het opgekookt is de banaan in kleine ronde balletjes rollen
en in de soep doen.
Dit laten koken tot het gaar is. Nu de kokosmelk toevoegen of geraspte
kokosnoot.
Dit kan gewoon zo gegeten worden of met rijst.
Hellen van Rabenswaay
Receptenindex
Reageren, vragen stellen
|
|