Kip met cashewnoten

Van: Sherida Mahadewsing (sheridam@sepa.tudelft.nl)
  • 1 kg kipfilet(in blokjes)
  • 250 gram tauge
  • 250 gram cashewnoten
  • 1 maggiblokje (kip)
  • 1 uitje fijn gesnipperd
  • zout naar smaak
  • 1/2 lepel zwarte peper
  • stukje laos
  • 2 eetlepels maizena (voor het dik maken van de saus)
  • 1 groene paprika (in repen gesneden)
  • 1 teentje knoflook (heel klein gesneden)
  • 1/2 theelepel adjinomoto
  • 1 stukje gember
  • 1/4 stuk madamjeannette
Bereiding:

Snij de kip in blokjes. Bak de kip, fruit de ui en knoflook nadat het kip een beetje goudbruin gebakken is.Voeg zout en de zwarte peper, gember, laos, adjinomoto toe. Laat dit alles 10 minuten meekoken.Doe daarna de cashewnoten in de pan, en vervolgens de paprika. Voeg na 5 minuten 1/4 liter water toe aan het geheel met de 2 eetlepels maizena (die je oplost in een klein kommetje met water)en niet te vergeten de maggiblokje. Laat dit alles nog 10 minuten op een zacht vuurtje koken.
2 Minuten voor je het voor uit doet zet je de tauge in de pan.

Dit gerecht moet geserveerd worden met rijst.

Voor de mensen die van pittig eten houden kunnen het volgende doen:
Geef wat gele peper en uitjes met azijn en zout erbij.

Sherida Mahadewsing (sheridam@sepa.tudelft.nl)

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen