Vis met petis udang

Van: Jan Bruinen

De vis die je hiervoor nodig hebt kan gebakken of gerookte vis zijn. Het maakt niet uit wat je voor vis gebruikt

Benodigdheden:

  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode en 2 groene lomboks [Voor de mensen die van heet houden meer lombok er bij doen]
  • 2 eetlepels petis udang
  • 1/2 citroen
  • 2 kopjes ketjap manis
  • 2 eetlepels water
  • Gebakken uitjes
Bereidingswijze:

Doe in een kom de twee eetlepels petis oedang en de geperste 1/2 citroen. Roeren tot de petis udang is opgelost. De in fijne blokjes rode uien en een kopje ketjap er bij doen. De rode en groene lomboks van de pitjes ontdoen en heel fijn snijden dit ook er bij doen. De tweede kopje ketjap er bij doen misschien en beetje water maar beslist niet te veel. Het mag niet te waterig worden. De vis in hapklare stukken plukken of snijden, koud of warm (dat maakt niet zo veel uit). Dit gerecht is het lekkerste als de saus een dag van tevoren is gemaakt.

Doe in een bord de warme rijst. De stukjes vis er over verdelen, de saus er over doen en de gebakken uien. Je kunt er plakjes komkommer bij doen.

Smakelijk eten.

Jan Bruinen

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen