Pindasoep

Van: Corina Bogers
  • 1 pot pindakaas
  • 500 gr. kip in stukken
  • 100 gr. pekelvlees
  • 2 ontvelde tomaten
  • 200 gr. worteltjes in stukken
  • beetje selderie
  • 4 pimentkorrels
  • 1 grote bouillonblok
  • foelie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 kleine prei gesneden
  • 1 madame jeanette
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 2 liter water
Bereiding:

Doe alle ingredienten, behalve de pindakaas, in een pan met 2 liter water. Laat de bouillon een uur trekken en zeef deze. Snijd het vlees in kleine stukjes. Voeg zoveel water toe aan de bouillon tot het weer 2 liter is. Breng de bouillon weer aan de kook. Doe de pindakaas in een kom en roer die met een beetje bouillon tot een glad papje. Voeg het papje al roerend bij de bouillon en zet het vuur lager.

Voeg kip en pekelvlees erbij en laat het geheel sudderen tot er een dikke soep ontstaat. Geef er rijst bij.

Eet smakelijk!

Corina Bogers

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen