Anja's pindasoep

Van: Anja

Ingrediënten:

  • 1 pot pindakaas
  • 1 zakje nasigroenten/kruiden
  • 1 zakje kippesoep
  • 3 kippeboulionblokjes
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 2 aardappels
  • selderij
  • 1 peper
  • pimentpoeder
  • 2 stukken kipfilet
  • 1 rijpe en een halfrijpe bakbanaan
  • Suiker
Kook eerst de kip gaar. Zet een pan op met water en voeg de bouillonblokjes toe. Snij de kip, de ui en de tomaat in stukjes. Schil de aardappelen snijd hem in blokjes. Snij de selderij en de peper fijn.

Zet een koekepan op het vuur met een beetje olie. Fruit eerst de ui en voeg de peper toe en laat deze mee bakken. Doe er vervolgens de kip bij. Meng dit goed, voeg daarna de tomaat, pimentpoeder, nasikruiden en het zakje kippensoep erbij. Laat dit een paar minuten sudderen.

Neem een beetje van de boullion en doe dat in een bakje. Vermeng het met de pot pindakaas. Voeg dit toe aan de soep. Voeg nu de aardappel en selderij toe. Laat het koken op een laag vuur tot de aardappel gaar is.

Kook de twee bananen in een pan met ruim water. Voeg suiker naar smaak toe. laat dit koken tot de banaan gaar is. Haal het uit de pan en prak het door elkaar. Laat de bananenprak afkoelen en draai er balletjes van.

Opdienen: doe rijst in een bord, schenk er de soep overheenen voeg de bananenballetjes toe.

Anja

Klik hier voor Receptenindex