Roti met kip en masala

Van: Marjolein

Ingrediënten (4 personen)

  • Roti (de pannenkoeken waar je het geheel in doet). Je kunt ze kant en klaar kopen bij toko's of grotere supermarkten. Op deze site vind je diverse recepten om ze zelf te maken.
Voor de vulling (bijgerechten):
  • 1 pak diepvriessperziebonen
  • 4 kleine kipfilets
  • ± 700 gram voorgekookte aardappelen of 8 middelgrote aardappelen in vieren gesneden
  • 4 flinke tenen knoflook
  • 2 middelgrote uien
  • ½ verse peper of 1 afgestreken theelepel sambal (Hoeft niet per sé!!!)
  • 4 flinke eetlepels massala
  • Zout, peper en kipkruiden (naar smaak toevoegen)
  • zonnebloemolie
Bereidingswijze:

Voorbereiding:
Kipfilets in stukken snijden en inwrijven met zout en massala. Snij de knoflook en ui fijn. Schil de aardappelen en in snij die in vieren snijden (als je gemiddeld grote aardappelen gebruikt)

En nu eindelijk beginnen:
Verwarm de olie in een grote pan en brand de knoflook en ui aan. Voeg de stukken kip toe en tot bak deze lichtbruin aan.

Als je de aardappelen niet hebt voorgekookt:
Deze toevoegen, 3 koppen water erbij en wachten tot de aardappelen lichtjes koken. Voeg dan de diepvriessperziebonen toe

En anders...
de diepvriessperziebonen en de aardappelen bovenop de kip doen en twee koppen water toevoegen. Laat het geheel stoven tot de aardappelen gaar zijn en de boontjes zacht.

Naar smaak nog kipkruiden en/of zout toevoegen. Als het vocht in de pan dreigt in te drogen, iets water erbij doen, er moet voldoende vocht zijn om de roti in te dopen.

Als alles klaar is:
De roti pannenkoek uit de koelkast of diepvries halen. Schep de vulling uit de pan en verdeel deze over de helft van de roti. Vouw de pannenkoek daarna dubbel. Warm het geheel 1,5 á 2 minuten in de magnetron op tot het warm genoeg is. De roti mag met de handen gegeten worden is mij geleerd. Wel oppassen dat je je vingers er niet bij opeet. Eerst een stukje van de roti afscheuren en dan daarmee een deel van de vulling pakken en op die manier opeten.

Dat wordt smullen!!!!! EET SMAKELIJK!!!!!!

Marjolein

Klik hier voor Receptenindex