Geroosterd varkensvlees

Van: Stephen G. Liauw-A-Joe

Ingredienten:

  • 1 kg spekstuk (geen lappen)
  • 1 1/2 eetlepel zoete rodebonenpasta
  • 3 ruime theelepels 5 kruidenpoeder
  • 1 eetlepel lamjoe (sojabonenpasta met kruiden)
  • 1 kopje chinese rijstwijn
  • 2 grote tenen knoflook
Bereiding: Vlees half gaar koken met zwoerd naar boven gericht. Deze mag niet mee koken! Probeer de zwoerd zo droog mogelijk te houden, anders wordt het later erg taai. Schraap het hierna droog prik het met een icepic. Het vlees een halve dag voor gebruik marineren. Hou tijdens het roosteren het vlees met zwoerd naar boven gebogen, i.v.m. uitlekken van het vet. De zwoerd wordt anders niet krokant. Vang het vocht voor eventueel moksie metie jus en hiervoor een beetje minshee toevoegen.

Stephen G. Liauw-A-Joe

Klik hier voor Receptenindex