Gemberbier

Van: Nico en Jane Eigenhuis (eigenhuis@bdu.uva.nl)

(zonder alcohol)

Benodigdheden: als je ongeveer Hfl 7,- gember koopt heb je hiervoor ongeveer 3 liter water nodig en 1 pond suiker, een stuk of tien kruidnagels een lemmetje en een eetlepel citroenzuur.(Dit kun je bij de toko halen).

Bereiding:

De gember moet je schillen (heel dun) daarna in een blender of keukenmachine fijn raspen. De geraspte gember doe je vervolgens in de 3 liter lauw water, waarin ook de suiker en kruidnagel en lemmetje(doormidden snijden) toegevoegd zijn een nacht laten staan en de volgende morgen voeg je het citroenzuur in telkens kleine hoeveelheden toe (Dit naar smaak, het mag niet te zuur worden) Ook doe je wat vanille(toko)erbij.Gemberbier mag niet geschud worden dus voor gebruik overschenken in een schone emmer en even laten bezinken inschenken met een soeplepel. Uiteraard wordt Gemberbier ijskoud geserveerd.

Nico en Jane Eigenhuis (eigenhuis@bdu.uva.nl)

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen