Loempia's

Van: Nico en Jane Eigenhuis (eigenhuis@bdu.uva.nl)

Benodigdheden :

  • 1 pond kipfilet,
  • 1 grote spitskool,
  • 8 grote wortelen,
  • 250 gram Taugé
  • een stukje Laos,
  • 2 a 3 stuks sjalotjes
  • beetje olie
  • 40 stuks loempiavellen
Bereiding:

De kip goed wassen en dan met een beetje boter, de in vrij grote stukken gesneden sjalotjes en de laos, stomen in zijn eigen vocht. Daarna (als de kip gaar is) in een moulinette even fijn snijden of met de hand heel fijn snijden.

De kool, wortelen ook heel fijn raspen of snijden en de taugé even opstomen.(in een pan met een beetje water)

Dan twee sjalotjes heel fijn snijden en opmakken in een beetje olie dan wortelen en kool erbij. Even opbakken, niet te gaar, dan de kip erbij en dan de taugé. Flink wat witte peper en een klein beetje strooiaroma. Afkoelen en dan het volgende:

De loempiavellen die inmiddels ontdooid zijn in een theedoek leggen en dan op elk velletje 1½ eetlepel vulling op doen (met de punt naar beneden) en dan oprollen.

Aan weerszijdenbakken in een laag olie tot dit goudbruin is.

Sausje: kant en klaar te koop: chilisaus; deze aanlengen met ketchup.

Nico en Jane Eigenhuis (eigenhuis@bdu.uva.nl)

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen